Nyhetsarkiv 2019

Resultaten för Lopp 6

Här kommer resultaten för söndagens dubbellopp i Hässleholm att publiceras:
Bana 1: https://app.lap.io/event/2019-x-cup-lopp-6-bana-1/results
Bana 2: https://app.lap.io/event/2019-x-cup-lopp-5-bana-2/results
Sammanlagt: https://app.lap.io/series/2019-x-cup-lopp-6-sammanlagt/gc

Observera att i den sammanlagda resultatlistan kommer bara de som har tid från bägge banorna att visas. Har du endast kört en bana får du klicka på resultatlistan för respektive bana för att se din tid och placering.

Så här kommer den sammanlagda resultatlistan se ut där GC (General Classificiation) visar den sammanlagda tiden och den första kolumnen därefter visar tiden för Bana 1 och den längst till höger visar tiden för Bana 2.

Fållindelning inför Lopp 6

Här kommer dokumentet som visar vilken fålla du ska stå i till loppet i Hässleholm/Hovdala nu på söndag den 4/8.

Då vi alla startar samtidigt får många en ny fålla tilldelad så kontrollera därför i nedanstående dokument vilken fålla du har fått. Observera att man har samma fållnummer på bägge banorna/starterna.

Information om Lopp 6 på Hovdala utanför Hässleholm

Vi kommer precis som 2018 köra nästa X-Cup på Hovdala som ett etapplopp med två st etapper på två olika banor. Upplägget är det samma där den ena etappen startar kl 9.00 och den andra startar kl 10.30. Hälften av deltagarna kör bana 1 kl 9.00 och den den andra hälften kör bana 2 samtidigt. När vi startar 10.30 så skiftar vi bana så att alla får kört bägge banorna. Vi kommer att presentera resultatlista både för resp bana och en som räknar samman tiden från bägge banorna.

Banorna tar ca 20-25 minuter för de allra snabbaste. Det är helt OK att bara köra en av banorna och då kan man välja att starta kl 9.00 eller 10.30.

Efter loppet blir det lotteri på plats och vi kommer förhoppningsvis även att ha sponsorer och leverantörer på plats. Förutom vår vanliga fika kommer vi denna gången också att servera grillad korv till alla deltagarna från kl 11.00.

Så här kommer schemat att se ut:
Kl 8.00: Sekretariatet öppnar och banorna är öppna för träning
Kl 9.00: Etapp 1 startar. Alla med förnamn som börjar på A-K kör bana 1 och alla med förnamn som börjar på L-Ö kör bana 2.
Kl 9.50 (ca): Knatteracet körs
Kl 10.30:  Etapp 2 startar. Alla med förnamn som börjar på A-K kör bana 2 och alla med förnamn som börjar på L-Ö kör bana 1.
Kl 11.00: Korvserveringen är igång. Vi har självklart den vanliga fikan också!
Kl 11.30 (eller när alla är i mål): Lottdragningen startar

Vi har tyvärr ingen möjlighet till efteranmälan detta loppet för de som undrar.

Information om hur banorna ser ut finns under rubriken LOPP här på hemsidan.

Fållindelning inför Lopp 5

Nedan finns dokumentet som visar fållindelningen inför lopp 5 2019. Indelningen baseras på det bästa resultaten de senaste två säsongerna samt Lopp 1 till 4 2019 utifrån vilken start man har valt att köra (start 1 eller 2).

För de som inte har något tidigare resultat står det fålla 2-4, vilket innebär att man själv får bedöma utifrån sin egen förmåga i vilken av fållorna 2-4 man lämpligast står utifrån det tempot du räknar med att ha ipå banan. När man sedan har fått resultat efter genomfärt lopp kommer du att bli anvisad en av fållorna inför nästa lopp.

Observera att fållindelningen är grupperad per start och sorterad efter seedningsprocent.

Sponsorplatser kvar

Vi har fortfarande några sponsorplatser kvar i X-Cup. Det är företag som har möjlighet att köpa dessa för 1500 kr/st. Minst två platser per företag krävs. Betalning kan eventuellt också ske genom priser vi kan ha till utlottning. Maila X-Cup på xcupmtb@gmail.com om intresse finns eller om du vill veta mer. Deadline för bokning av sponsorplatser är den 22/3.

Platser som blir över kommer att släppas på anmälningssidan tisdagen den 26/3 kl 20.00 för er som inte lyckades få en plats tidigare. Här är länken till anmälningssidan: https://app.lap.io/event/2019-x-cup-serieanmalan

Nyheter inför X-Cup 2019

Nu finns hela programmet utlagt under "Preliminära datum 2019", "OM X-CUP" och "ANMÄLAN" på denna sidan. 

Huvudsakliga punkter och förändringar inför 2019:

 • Vi återgår till 2016-års upplägg, dvs 2 starter med max 500 deltagare. Start 1 för de lite långsammare och start 2 för de snabbare. Starttiderna är 9.00 resp 11.00. Anledningen är att många har kommit in med synpunkter om att den fina stämningen och "hänget" vi hade har delvis gått förlorat när vi införde 3 starter 2017.
 • Startavgifterna på 900 resp 200 kr är oförändrade från 2018.
 • Vi flyttar ett lopp från hösten till våren så att programmet nu får ännu fler lopp april-juni då vi såg att deltagarantalet sjönk på hösten.
 • Ny bana för i år är Hörby. Den banan har fått väldigt mycket positivt kritik och det är jättekul att Hörby CK vill vara med i X-Cup familjen från 2019. Dessutom ligger den betydligt bättre geografiskt till än Vallåsen som försvinner från kalendern i år.
 • Vi inför toaletter på samtliga banor, antingen fasta toaletter om det finns vid tävlingscentrum eller tillfälliga bajamajor. Förhoppningsvis ska den nyheten göra det lättare för de som inte vill eller har möjlighet att göra som björnen.

Tisdagen den 12/2 kl 20.00 öppnar anmälan till X-Cup 2019!

Nyhetsarkiv 2018

Efteranmälan till Lopp 7

Då vi har hade relativt få deltagare vid söndagens lopp i Malmö ser vi nu möjligheten att öppna upp för efteranmälan till sista loppet på Orups-banan utanför Höör den 29/9. Länk finns här: https://app.lap.io/event/2018-x-cup-lopp-7

Fållindelning och startinformation inför Lopp 5

Här kommer fållindelningen inför Lopp 5 på Hovdala den 29/7. 

Dokumentet är sorterat per startgrupp (A-K resp L-Ö) och det är alltså förnamnet som styr vilken startgrupp du kommer att starta i. Rankingen styr sedan vilken fålla som du ska stå i.

Vi har 4 fållor med ca 50 deltagare i varje fålla förutom i fålla 4 som kan bli större, men där finns å andra sidan inga begränsningar fysiskt hur många som får plats.

 • Kl 9.00 går första start och då kör alltså startgrupp A-K Bana 1 och L-Ö kör Bana 2.
 • Kl 10.30 skiftar vi och startgrupp A-K kör Bana 2 och L-Ö kör Bana 1.

Fållindelning inför Lopp 3

Här hittar du dokumentet som anger fållindelningen inför Lopp 3 2018. Den är baserad på resultaten 2017 och 2018. De som inte har haft några resultat under denna tiden blir automatiskt placerad i den sista fållan i respektive startgrupp. Vet du om att du är betydligt snabbare än så är det OK att flytta upp i en snabbare fålla.

Du som efteranmält dig finns inte med i fållindelningen, utan du får göra samma bedömning som de som inte kört tidigare, dvs välj bästa fålla efter hur pass snabb du tror du är.

Skulle du av någon anledning byta startgrupp under säsongen så kan du enkelt själv se vilken fålla du hamnar i genom att titta på din seedningsprocent och se villken fållplacering den skulle ge i de andra startgrupperna.

Respektera nu fållindelningen i år så att vi slipper en massa omkörningar som beror på att några har ställt sig i en fålla de egentligen inte hör hemma i.

Efteranmälan Vallåsen

Efteranmälan till Lopp 3 på Vallåsen öppnar den 23/5 kl 9.00 och stänger 1/6 kl 23.30. 40 platser öppnar vi upp för.

150 kr kostar det för seniorer och 50 kr för barn- och ungdomsklasserna.
Chip, för de som inte har det, kostar 100 kr att köpa.

Anmäl dig här: https://app.lap.io/event/2018-x-cup-lopp-3/register

Nu kan du beställa X-Cup kläder

Kalas webshop, där du kan beställa X-Cups cykelkläder, är nu öppen. Shoppen har öppet t o m den 25/4 kl 23:59.

Det är samma design i år som 2017, dvs med tryck i neongult.
Du beställer genom att besöka shoppen på http://www.original.se. Därefter klickar du på knappen "Teamshop" och loggar in med användarnamnet: xcup

X-Cup och Thule bjuder in till kundkväll på Thule Store i Malmö den 18 april

Läs mer i filen nedan om inbjudan och vad som händer på kundkvällen.

Anmälan till X-Cup 2018

Anmälan tillX-Cup 2018 är tyvärr slutsåld då vi nådde upp till maxtaket på 600 deltagare.

Om du är osäker i vilken startgrupp du ska anmäla dig i så finns det en seedningslista från 2015-2017 nedan som visar hur du som kört tidigare ligger till. Nya deltagare väljer efter bästa förmåga, dvs den startgrupp och fålla som bäst motsvarar nivå man tror sig ligga på.

Nyhetsarkiv 2017

Utlottningen från Lopp 6

Här kommer listan på priser och vinnare från Lopp 6 på Regnbågsbanan i Malmö.

Alla priserna denna gången hämtas ut fysiskt på plats nu på lördag den 16/9 kl 10.30.

OBS! Samtliga priser från utlottningarna denna säsongen som inte hämtas ut senast på avslutningshelgen den 16/9 tillfaller X-Cup!

Fållindelning inför Lopp 6 och 7

Här kommer en uppdaterad startlista med startfållor som har tagit hänsyn till resultaten från Lopp 1-5 2017.

Vi kommer inte att publicera fler fållindelningslistor efter Lopp 6.

Vet man att man har förbättrat sin seedningsprocent (placering dividerat med antalet startande) så att det kvalificerar till en lägre startfålla inför Lopp 7 får man ansvara för det själv.

Utlottningen från Lopp 5

Här kommer listan på priser och vinnare från Lopp 5 på Mölleröd utanför Hässleholm.

Alla priserna denna gången hämtas ut fysiskt på plats tidigast nu på söndag den 27/8 kl 10.30. De priser som inte hämtas ut denna helgen tas med till nästkommande lopp.

Fållindelning inför Lopp 5 den 29/7

Här kommer en uppdaterad startlista med startfållor som har tagit hänsyn till resultaten från Lopp 1, 2, 3 och 4 2017.

Utlottningen från Lopp 4

Här kommer listan på priser och vinnare från Lopp 4 på Hovdala utanför Hässleholm.

Alla priserna denna gången hämtas ut fysiskt på plats tidigast nu på lördag den 29/7 kl 10.30. De priser som inte hämtas ut denna helgen tas med till nästkommande lopp.

Utlottningen från Lopp 3

Här kommer listan på priser och vinnare från Lopp 3 på Vallåsen.

Alla priserna denna gången hämtas ut fysiskt på plats tidigast nu på lördag den 8/7 kl 10.30. De priser som inte hämtas ut denna helgen tas med till nästkommande lopp.

Fållindelning inför Lopp 4 den 8/7

Här kommer en uppdaterad startlista med startfållor som har tagit hänsyn till resultaten från både Lopp 1, 2 och 3 2017.

Efteranmälan till Lopp 4 i Hässleholm den 8/7

Efteranmälan till Lopp 4 i Hässleholm/Hovdala den 8/7 är nu öppen. Anmälan stänger den 5/7 eller när vi kommit upp i 700 deltagare totalt, vilket innebär 48 st efteranmälda.

Här är länken: https://app.lap.io/event/2017-x-cup-lopp-4

Original Teamwear/Kalas är på plats på Vallåsen

Vår samarbetspartner Original Teamwear kommer att ha utförsäljning av provkollektioner för cykel från Kalas Sportswear under loppet på Vallåsen lördagen 3/6 från kl 8 till ca kl 14.

Kläder som säljes är kortärmade tröjor, långärmade tröjor, jackor, västar, korta byxor, långa byxor, tempodräkter samt armvärmare och benvärmare.

Ord priser mellan 600kr - 2000kr per plagg. Alla plagg säljes för 500kr/st eller 5st plagg för 1500kr (Vilket blir 300kr per plagg med upp till 85% rabatt!). Tillbehör såsom armvärmare och benvärmare säljes för 100kr/paret.

Utlottningen från Lopp 2

Här kommer listan på priser och vinnare från Lopp 2 i Ängelholm.

Alla priserna denna gången hämtas ut fysiskt på plats tidigast nu på lördag den 3/6 kl 10.30. De priser som inte hämtas ut denna helgen tas med till nästkommande lopp.

Fållindelning inför Lopp 3 den 3/6

Här kommer en uppdaterad startlista med startfållor som har tagit hänsyn till resultaten från både Lopp 1 och 2 2017.

Efteranmälan tillLopp 3 på Vallåsen

På lördag den 27/5 kl 09.00 släpper vi efteranmälningarna till Vallåsen den 3/6. 50 platser kommer vi att ha till förfogande.

Det kostar 150 kr för vusna och 50 kr för barn och ungdom upp till och med 19 år.

Här anmäler du dig: https://app.lap.io/event/2017-x-cup-lopp-3/register

Utlottningen från Lopp 1

Här kommer listan på priser och vinnare från första loppet i Kristianstad. Vi ber om ursäkt att det dröjde, men då vissa av priserna har dröjt så har det tagit lite extra tid. Nästa gång kommer det förhoppningsvis gå fortare och då hoppas vi också ha lite fler priser på plats.

Alla priserna denna gången hämtas ut fysiskt på plats nu på söndag den 21/5. De priser som inte hämtas ut denna helgen tas med till nästkommande lopp, så det är ingen brådska att hämta ut priserna så länge man gör det senast under sista loppet för säsongen.

Fållindelning inför Lopp 2 den 21/5

Här kommer en uppdaterad startlista med startfållor som har tagit hänsyn till resultatet från Lopp 1 2017.

Fållindelningen baseras på tidigare resultat. Har du inget resultat kan du på ditt första lopp välja den fålla som du tror passar dig bäst. Välj hellre en lite långsammare fålla om du är osäker.

Knatteracet i Ängelholm den 21/5

På grund av utrymmesskäl finns det ingen möjlighet att köra knatteracet parallellt med övriga starter, vilket gör att vi inte kan köra det på utsatt tid. Det kommer dessutom endast att bli ett knatterace som kommer att starta exakt samtidigt som start 3, dvs kl 11.30.

För de som omöjligen kan deltaga kl 11.30 kommer det att finnas en alternativ lösning som vi hoppas ska fungera om det inte blir för många. Ni som vill vara med på alternativlösningen ska maila oss på xcupmtb@gmail.com eller använda formuläret här på hemsidan.

Klädshopen öppen igen fram till 22/5

På mångas förfrågan öppnar vi shopen för X-Cups cykelkläder igen. Denna gången har den öppet t o m kl 23:59 måndagen den 22/5. Mer info om kläderna längre ner på denna sidan.
 
Det går bra att använda denna länk för att komma direkt in i shoppen utan att logga in: http://teamservice.original.se/?username=xcup
 
Man kan även gå till http://www.original.se och klicka sig vidare till teamshop och logga in med användarnamnet nedan.
Användarnamn: xcup

Fållindelning inför Lopp 1 den 29/4

Här hittar du din startfålla som du ska starta i på Lopp 1 i Kristianstad den 29/4.

Fållindelningen baseras på tidigare resultat. Har du inget resultat kan du på ditt första lopp välja den fålla som du tror passar dig bäst. Välj hellre en lite långsammare fålla om du är osäker.

Information om parkering vid Lopp 1 i Kristianstad

Då det finns begränsat med parkeringar i år vid Bockatorpet så har vi fått lov att utnyttja Skanskas mark för parkering vilken ligger vid starten. Vi vore tacksamma om cyklister som har med sig sina familjer och de som har barn som skall cykla får möjlighet att parkera vid Bockatorpet och att övriga parkerar vid starten.

Parkeringen vid Skanska kommer att vara märkt Parkering 1 och ligger på höger sida när ni svängt av väg 21 mot Bockeboda och in på Djurhagsvägen. Ställ in GPS:en på Grönalundsvägen 60, Önnestad så kommer ni rätt.

Ni som skall parkera uppe i Bockeboda kan ställa in GPS:en på Bockebodavägen 480.

Vi kommer att markera upp var det är OK att ställa upp husbilar och husvagnar. Det är ca 200 m till torpet och målområdet från den parkeringen. Det är inte OK att parkera ända framme vid torpet. Vänligen respektera detta.
Toalett finns vid målområdet

X-Cup 2017 kläder

Nu är shoppen öppen för er som vill köpa X-Cupkläder med ny design i neongul kontrastfärg.

Vi kommer inte att dela ut gratis tröjor i år, men här har alla som vill ha snygga och funktionella cykelkläder från Kalas i X-Cup design en möjlighet att köpa dessa till riktigt bra priser.

Shoppen har öppet t o m den 27/2 kl 23:59. Det går bra att använda denna länk för att komma direkt in i shoppen utan att logga in:
http://teamservice.original.se/?username=xcup

Info och anmälan inför 2017

Nu har vi publicerat datum, platser, länk till anmälan och alla nyheter som kan vara bra att känna till. Filen med seedningsordningen är också upplagd.

Under rubrikerna OM X-CUP och ANMÄLAN hittar ni all information som ska behövas, inkl länk till anmälningssidan.

Anmälan öppnar den 14/2 kl 20.00. 

Välkomna!!

Nyhetsarkiv 2016

Resultatlistan för Lopp 7 i Hässleholm är publicerad

Efteranmälan till X-Cup Lopp 7 i Hässleholm 2/10

Uppdatering: Vi har nu fått in 13 st efteranmälningar och måste tyvärr stänga efteranmälan för denna gången. Skulle någon avboka så kan det hända att det blir ytterligare platser tillgängliga.
---------------------------------------------
Vi erbjuder efteranmälan till nästa lopp som är i Hässleholm den 2/10.  Antalet platser är begränsat till 10 st och det är först till kvarn som gäller.

Efteranmälan kostar 150 kr för vuxna och 50 kr för ungdomarna (U13 och juniorer). Har man inte chip kostar det 100 kr att köpa. 

Anmälan, SOM ÄR BINDANDE fram till anmälningstiden gått ut, sker via mail och betalning sker på plats i form av jämna kontanter eller Swish. 

Anmälan sker genom att skicka ett mail till xcupmtb@gmail.com med följande information:
- Namn
- Klubb/sponsor (kan vara blankt)
- Klass (Herr, Dam, Herrjunior, Damjunior, Ungdom)
- Start (Start 1 eller Start 2)
- Chipnummer (ange chipnummer eller lämna blankt om du vill köpa chip)
Efter vi mottagit din anmälan får du ett mail tillbaka om du fått en startplats eller ej.

Möjligheten till efteranmälan stänger kl 20.00 onsdagen den 28/9.

En länk till startlistan, som uppdateras kontinuerligt allt efter att anmälningarna kommer in, kommer att publiceras här i god tid innan anmälningstiden går ut.

Resultatlistan för Lopp 6 i Käglinge är publicerad

Efteranmälan till X-Cup Lopp 6 i Käglinge 17/9

Vi erbjuder efteranmälan till nästa lopp som är i Käglinge utanför Malmö den 17/9. Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Efteranmälan kostar 150 kr för vuxna och 50 kr för ungdomarna (U13 och juniorer). Har man inte chip kostar det 100 kr att köpa. 

Anmälan, SOM ÄR BINDANDE fram till anmälningstiden gått ut, sker via mail och betalning sker på plats i form av jämna kontanter eller Swish. 

Anmälan sker genom att skicka ett mail till xcupmtb@gmail.com med följande information:
- Namn
- Klubb/sponsor (kan vara blankt)
- Klass (Herr, Dam, Herrjunior, Damjunior, Ungdom)
- Start (Start 1 eller Start 2)
- Chipnummer (ange chipnummer eller lämna blankt om du vill köpa chip)
Efter vi mottagit din anmälan får du ett mail tillbaka om du fått en startplats eller ej.

Möjligheten till efteranmälan stänger kl 09.00 torsdagen den 15/9, dvs två dagar innan loppet.

Startlistan, som uppdateras kontinuerligt allt efter att anmälningarna kommer in, kommer att publiceras här: https://app.lap.io/event/2016-x-cup-lopp-6/starters

Efteranmälan till Hässleholm den 31/7

Vi erbjuder efteranmälan till nästa lopp som är på Hovdala-fältet utanför Hässleholm den 31/7. 

Efteranmälan kostar 150 kr för vuxna och 50 kr för ungdomarna (U13 och juniorer). Har man inte chip kostar det 100 kr att köpa. 

Anmälan, som är bindande, sker via mail och betalning sker på plats i form av jämna kontanter (så förbered det).

Anmälan sker genom att skicka ett mail till xcupmtb@gmail.com med följande information:
- Namn
- Klubb/sponsor (kan vara blankt)
- Klass (Herr, Dam, Herrjunior, Damjunior, Ungdom)
- Start (Start 1 eller Start 2)
- Chipnummer (ange chipnummer eller lämna blankt om du vill köpa chip)

Anmälan stänger kl 09.00 lördagen den 30/7, dvs dagen  innan loppet.

Startlistan, som uppdateras kontinuerligt allt efter att anmälningarna kommer in, kommer att publiceras här fr o m 18/7: https://app.lap.io/event/2016-x-cup-lopp-5/starters

Fållindelning inför Lopp 3

Här kommer fållindelningen inför Lopp 3. Endast små modifieringar är gjorda efter resultaten från Lopp 2.

Resultatlistan för Lopp 2 i Orup är publicerad

Fållindelning inför Lopp 2

Nu är fållindelningen inför andra loppet uppdaterad och finns att ladda ner här nedanför.

Då vi hade ca 50 fler deltagare i Start 1 än i Start 2 under loppet i Ängelholm uppmanar vi de snabbaste i Start 1 att byta till Start 2. Jag har därför gulmarkerat en del snabba i Start 1 vars rankingresultat främst baseras på årets lopp och som är aktuella för att flytta till Start 2. Dessa kommer jag också att meddela via mail. Finns det andra i Start 1 som också är intresserade att flytta så går det bra. Bara maila oss så ordnar vi det.

Alla flyttar mellan starterna är frivilliga och vi gör det för att få så jämna startfält och lopp som möjligt för allas bästa.

Resultatlistan för Lopp 1 i Ängeholm är publicerad

X-Cup "Öppet spår" den 3/4 på Järavallen

Här är resultaten från loppet: 
https://app.lap.io/event/2016-x-cup-oppet-spaar/results

Söndagen den 3/4 mellan 9-12 kommer alla X-Cup serieanmälda kunna testa sin förmåga under ett individuellt tempolopp (dvs 1 varv) på Järavallens slinga. Det är fri start från 9.00 till 12.00 och tiden startar när du passerar startmattan och stoppar när du passerar målmattan. 

Tanken med detta loppet är bl a att alla som inte kört X-Cup tidigare ska kunna få en tid och jämförelse som förhoppningsvis resulterar i en mer korrekt startbox. Loppet är helt frivilligt för alla och är som sagt en möjlighet att jämföra sig och få upp pulsen tidigt på säsongen.

Ni som ännu inte har chip kommer att kunna hämta ut det på plats.

Ingen föranmälan för alla serieanmälda krävs utan det är bara att dyka upp.

Tävlingsplats: Järavallens strövområde
https://www.google.com/maps/place/55%C2%B048'19.9%22N+12%C2%B056'28.5%22E/@55.805518,12.9390663,719m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0
Eller sök på "Järavallens strövområde" i Google.

Banan mäter ca 7 km i längd och bansträckningen är denna:

Lite förhållningsregler

För att göra X-Cup till en ännu bättre upplevelse för alla kommer vi nu här med lite uppmaningar och information i säsongen. det är egentligen inga nyheter för de som kört tidigare, men upprepning av regler och förhållningssätt är aldrig fel.

Start 1 respektive start 2
Vi vill fortsatt uppmana cyklister i de bägge starterna att byta startgrupp eller startbox om ni är för snabba eller för långsamma för er grupp. På så sätt undviker vi stora fartskillnader och minimerar varvningar som är jobbiga både för de som varvar och de som varvas. Startgrupperna och de olika startboxarna är till för att få så jämna startfält som möjligt och inte avsedda för att kunna välja den starttid som man tycker passar en själv bäst.

Vilken startgrupp och startbox du tillhör framgår alltid av den senaste startlistan vi publicerar här på denna sidan. Just nu gäller startlistan inför anmälan 2016.

Startboxar
För att försöka få till en bättre hastighetsanpassning i startordningen så använder vi oss av startboxar. På så sätt står man i den ordning där man hör hemma och behöver inte känna att man tvunget ska om en massa folk i startfasen av loppet. 

Listorna över startboxarna kommer att finnas vid starten, och man innan loppet också se vilken startbox man tillhör genom att titta i startlistan.

Observera att startboxarna inte är tvingande utan endast i syfte att skapa en bättre upplevelse för alla. Ni som ännu inte kört eller av olika skäl presterat bättre eller sämre än vad ni anser vara er standard, får därmed ställa er i den box som ni tror passar bäst.

Omkörningar och varvningar
Vi vill påpeka att X-Cup inte är tävlingslopp och vi vill därför att man visar extra stor hänsyn vid varvningar och omkörningar och är tydlig med att i tid informera att man kommer och vilken sida man avser passera på. Speciellt gäller detta i start 1 när man kör om de lite yngre cyklisterna.

Träning på banan
Vi vill inte förbjuda träning för start 2 när start 1 kör och för att det ska fungera krävs det att man visar extrem hänsyn gentemot de tävlande och får under inga omständigheter hindra eller störa tävlande på banan överhuvudtaget. Omkörningar får t ex absolut inte göras på singletrack utan ska göras på grusväg när det är gott om plats. Det är heller inte tillåtet att ligga precis bakom och stressa de som tävlar.

Vi vill samtidigt påpeka att man tar det lugnt i starten så att vi undviker startvurpor som kan vara otrevliga.

X-Cup tröja till alla deltagare!

X-Cup har tillsammans med vår nya huvudsponsor Kalas Sportswear tagit fram en X-Cup cykeltröja som alla deltagare som serieanmäler sig får helt utan extra kostnad. Tröjan är av hög kvalitet och har ett värde av ca 500 kr. Du kommer att kunna hämta ut din tröja på de olika loppen. I anmälan ska du ange din tröjstorlek och det kan därför vara bra att redan nu gå in på Kalas hemsida och kolla vilken storlek som passar bäst:
http://teamservice.original.se/20.0.0.0/6275/70357b444e402f0b7a11f681ef5b159d.jpg

Kalas har även tagit fram en komplett kollektion med kläder med X-Cup design du kan köpa till reducerat pris i Kalas webshop. Här har du möjlighet att komplettera din fräcka tröja med t ex byxor, långärmad tröja, jacka eller en väst. Det kommer också att finnas andra fina produkter utan X-Cup design i shopen. Webshopen öppnar den 13/2, dvs dagen innan anmälan och har öppet till och med den 29/2. Leverans av beställda kläder sker i slutet av april, strax innan den första deltävlingen.

Länk till shopen är: http://teamservice.original.se
Inloggningsnamn: x-cup 

Sponsorer inför 2016

XCUP tackar sponsorer, deltagare, klubbar och inte minst alla som varit på plats och gjort det till den succé de var 2015. Nu siktar vi in oss på ett lika grymt 2016...

Förutom vanlig anmälan som öppnar den 14/2 så erbjuder vi företag möjligheten att köpa startplatser i X-Cup till sina medarbetare och vi erbjuder dessutom olika
sponsorpaket.

För mer mer info kring detta vänligen kontakta Pelle på:
per-erik.nilsson06@bredband.net

Vi ses i XCUP-spåren.

X-Cup 2016

Nu är datumen för X-Cup klara efter mycket pusslande för att minimera krockar med alla andra lopp.

Anmälan för X-Cup 2016 blev fulltecknad på mindre än 4 timmar och är nu alltså tyvärr stängd.

Länk till deltagarlista och resultat finns på följande adress:
http://app.lap.io/event/2016-x-cup-serianmalan

Cupen kommer i år att köras i X-CUP CK's regi som en klubbserie. X-CUP CK är en nybildad klubb som alla som anmäler sig automatiskt blir medlem i.

Priset för cupen är 200 kr för ungdomar upp till 19 år och 800 kr för övriga. Nytt för i år är att en olycksfallsförsäkring ingår.

Det är viktigt att betona att startplatsen är personlig och inte får lånas ut, speciellt nu när vi tecknar olycksfallsförsäkring för alla. Överlåtelse får endast göras för resten av loppen om man har speciella skäl och först efter att tävlingsledningen blivit kontaktad via mail och gett sitt godkännande.

Vi öppnar i år för 500 deltagare mot 400 ifjol, då vi såg att det var ganska många som inte körde alla loppen. 

Då vi inte kör seedningslopp i år baseras startindelningen på föregående års resultat. En komplett lista över dessa resultat finns i filen här nedanför.

När man anmäler sig väljer man alltså klass efter ålder, kön och startgrupp (Start 1 för de lite långsammare och Start 2 för de snabbare). För nya deltagare får ni ange vilken startgrupp ni önskar starta i baserat på egen bedömning och sen får vi ta ställning till om det behövs göras förflyttningar mellan startgrupperna om de skiljer sig för mycket i antal. 

Är du osäker på din egen förmåga och inte känner någon som finns i startlistan och som du kan jämföra dig med, rekommenderar vi att du anmäler dig i den långsammare Start 1.

Nyhetsarkiv 2015

Erbjudande från Suunto på sista loppet

Suunto kommer att finnas på plats i Käglinge den 19/9 och erbjuder ett unikt kampanjpris på Ambit3 Run HR. Se nedanstående länk.

Startlista till Lopp 7

Startlistan till Lopp 7 är oförändrad från Lopp 6, dvs fållindelning och startgrupp skiljer sig inte. Startlistan inför Lopp 6 hittar du längre ner på denna sidan.

Gästplatserna till Lopp 7 i Käglinge går till:

Gäst 1 - Andreas Grass
Gäst 2 - Per Hedlund
Gäst 3 - Roger Isaksson
Gäst 4 - Patrick Radizi
Gäst 5 - Jonathan Wallin

Efteranmälan till Lopp 7 i Käglinge

Vi kommer att erbjuda efteranmälan på plats i Käglinge för Lopp 7 den 19/9. Banan klarar av många deltagare och med erfarenheterna från ifjol öppnar vi därför upp efteranmälan för detta loppet.

All efteranmälan sker på plats mot 150 kr i kontant betalning. Har du inget chip kostar ett sådant 100 kr i inköp som du får behålla för framtida lopp.

Startlista till Lopp 6

Startlistan till Lopp 6 är nu klar. Seedningen är baserat på det bästa resultatet under 2014 och Lopp 1-5 2015.

I övrigt gäller samma förfarande som för tidigare lopp och för byte gäller att ni som har förbättrat er ranking i och med det senaste loppet får lov att byta fålla till snabbare. För att byta startgrupp kr'ävs det dock alltid att man mailar X-Cup enligt nedan.

De snabbaste i Start 1 (under 30%) rekommenderas att byta til Start 2, fålla 4 för att få mer motstånd och jämnare startfält. 

Det finns även några i Start 2 (över 40%) som också gärna får byta startgrupp till Start 1, fålla 6 för att minimera antalet varvningar i Start 2.

Ni som vill flytta mailar detta önskemålet via hemsidan så tar X-Cup ställning till varje fall. Även övriga med rank mellan 150-220 kommer troligen att kunna få byta, medan man måste ha väldigt speciella skäl om man är utanför det spannet.

Efteranmälan kommande lopp

Då både lopp 5 och lopp 6 går på banor som är ganska tighta och inte lämpar sig så väl för omkörningar och många deltagare kommer vi inte att ha efteranmälan till de loppen. Däremot planerar vi efteranmälan till det sista loppet som går i Käglinge den 19/9. Mer info kommer senare om detta.

Gästplatser Lopp 5

Gästplatserna till Lopp 5 går till följande:
Gäst 1 - Lars Talpai
Gäst 2 - Hampus Larsson
Gäst 3 - Niclas Johansson
Gäst 4 - Viktor Asking
Gäst 5 - Johan Jonsson

Lopp 6 utanför Kristianstad är flyttad från sön 30:e aug till lör 29:e aug

Efteranmälan till Lopp 4 i Vallåsen

Vi kommer att ha efteranmälan på plats i Vallåsen för Lopp 4. Banan klarar av många deltagare och med erfarenheterna från ifjol öppnar vi därför upp efteranmälan för detta loppet.

All efteranmälan sker på plats mot 150 kr i kontant betalning. Har du inget chip kostar ett sådant 100 kr i inköp, som du får behålla för framtida lopp.

Gästplatser Lopp 4

Gästplatsrena till Lopp 4 går till följande:
Jonathan Dahnberg - Gäst 1
Jens Lindahl  - Gäst 2
Daniel Östvall - Gäst 3
Anna Hall - Gäst 4
Jon Wahlström - Gäst 5

Grattis! Mail med instruktioner om hur ni hämtar ut ert respektive chip och vilken start/fålla ni ska ha kommer inom kort. 

Startlista till Lopp 4

Startlistan till Lopp 4 är nu klar. Seedningen är baserat på det bästa resultatet under 2014 och Lopp 1-3 2015.

I övrigt gäller samma förfarande som för Lopp 3.

Startlista till Lopp 3

Startlistan till Lopp 3 är nu klar. Seedningen är baserat på det bästa resultatet under 2014 och Lopp 1 2015.

Startproceduren är precis som för Lopp 2. 

Ni som har förbättrat er ranking i och med det senaste loppet får lov att byta fålla till en snabbare. För att byta startgrupp kr'ävs det dock alltid att man mailar X-Cup enligt nedan.

Vi har placerat ungdomsklassen Under 13 år i sista startfållan (10), men de ungsomar som känner sig snabbare än så får ställa sig i vilken fålla de vill.

Ev önskemål om startflytt mailas in via hemsidan så tar X-Cup ställning till varje fall. De som har rank 150-220 kommer att ha lättare att byta, medan man måste ha väldigt speciella skäl om man är utanför det spannet.
 

Startlista till X-Cup Lopp 2

Startlistan till Lopp 2 är nu klar. Seedningen är baserat på det bästa resultatet under 2014 och Lopp 1 2015.

Vi kommer att ha 5 fållor för varje start: 1-5 för Start 2 och 6-10 för Start 1. Fålla 1 och 6, 2 och 7, 3 och 8 osv,  är samma fysiska fålla i startområdet. Enda skillnaden är de olika starttiderna.

Vi har placerat ungdomsklassen Under 13 år i sista startfållan (10), men de ungsomar som känner sig snabbare än så får ställa sig i vilken fålla de vill.

Ev önskemål om startflytt mailas in via hemsidan så tar X-Cup ställning till varje fall. De som har rank 150-220 kommer att ha lättare att byta, medan man måste ha väldigt speciella skäl om man är utanför det spannet.

Startlistan uppdaterad till version 3 27/4.

Startlista till X-Cup Lopp 1

Här kommer startlistan till Lopp 1 2015 som är ett individuellt tempolopp. Startlistan är sorterad dels i namnordning och dels i tidordning.

Vi har seedat startlistan så att de snabbaste kör sist, förutom ungdomsklassen under 13 år som kör allra sist och som dessutom kommer att köra en något avkortad bana.
 
Det finns ett par anledningar till att vi valt denna startordning:
1) Genom att de snabbaste startar i slutet minskar vi den totala tävlingstiden under dagen med ca 30 minuter och blir alltså färdiga tidigare.
2) Genom att det blir allt snabbare cyklister som kör får vi ett intressant jaktmoment som förhoppningsvis sporrar. Då vi startar med 30 sekunders mellanrum och banan är relativt kort (30-60 min) räknar vi ändå med att det inte ska bli fler än 5-10 omkörningar i snitt, vilket vi tror blir alldeles lagom. 
Alternativet att starta de snabbaste först hade resulterat i minimalt antal omkörningar och ganska ensamma/tråkiga lopp förutom en längre tävlingsdag.

Startlistan är baserat på förra årets bästa resultat (bästa relativa placering dividerat med antal deltagare på det loppet). De som inte var med ifjol startar först. Är det någon av de nya som vet om att de tillhör de snabbare cyklisterna rekommenderar vi att de mailar X-Cup, så flyttar vi fram starttiden till lämplig tid. Ange gärna annan cyklist som är jämnsnabb så placerar vi ut er utifrån detta. Vi måste få denna informationen senast den 10/4 för att flytt ska ske.

Ni som vet att ni inte kommer att köra första loppet får gärna meddela detta så att vi kan frigöra de starttiderna.

Tidtagningen görs som vanligt med chip, vilket innebär att starttiden blir då startmattan passeras, dvs klockslagen är inte det som styr den exakta starttiden.

OBS! Ni som har chip men ännu inte angett chipnummer på anmälan eller via mail efter den 10/4 kommer att bli tilldelat nytt chip som hämtas ut på startplatsen mot 100 kr i kontanter. Efter den 10/4 går det alltså inte längre att komplettera med sitt  befintliga chipnummer!
Länk till en uppdaterad lista med samtliga deltagare där man kan kolla att uppgifter och chip stämmer finns här: https://app.lap.io/event/2015-x-cup-lopp-1/starters

X-Cup söker sponsorer inför säsongen 2015

X-Cup söker sponsorer som vill vara med och sponsra cupen och tävlingarna under 2015. Det vi önskar är samarbetspartners som kan ställa upp med priser som kommer våra deltagare tillgodo. Det kan vara i form av priser som kan lottas ut eller andra tjänster eller produkter som kan vara till nytta för deltagarna eller arrangörerna.

Vi erbjuder exponering och presentation på denna sidan, via nyhetsbrev, på vår Facebook-sida och i samband med tävlingarna.

Är du intresserad så maila xcupmtb@gmail.com eller använd kontaktformuläret som finns på denna sidan.

Nyhetsarkiv 2014

2014: Anmälan till Hässleholms lopp den 2/8 är öppen

Vi har nu öppnat upp för anmälan till Hässleholm/Hovdala den 2/8 för de som inte är serieanmälda. Länken hittar du här: https://app.lap.io/event/2014-x-cup-lopp-5-hassleholm?lang=sv

Priset är som tidigare 250 kr för vuxna och 150 kr för de under 20 år. Då ingår chip som du behåller (lämna tillbaka nummerlappen efter tävlingen). Har du redan chip registrerar du det i anmälan och då dras 100 kr av från startavgiften. Observera att anmälan stänger 22.00 torsdag före loppet, dvs den 31/7, och att det inte kommer att gå att efteranmäla sig på plats.

Loppet i Hässleholm är speciellt på det sättet att vi kör dubbelt så länge som vanligt, dvs 2 timmar + varvet färdigt )1 tim + varvet för U13), och att vi dessutom har gemensam start för alla kl 10.00.

Mer info finns under LOPP ovan.

2014: Anmälan till Vallåsen den 14/6 är öppen

Vi har nu öppnat upp för anmälan till Vallåsen den 14/6 för de som inte är serieanmälda. Länken hittar du här: https://app.lap.io/event/2014-x-cup-lopp-3-vallaasen/register?lang=sv

Priset är 250 kr för vuxna och 150 kr för de under 20 år. Då ingår chip som du behåller (lämna tillbaka nummerlappen efter tävlingen). Har du redan chip registrerar du det i anmälan och då dras 100 kr av från startavgiften. Observera att anmälan stänger 22.00 torsdag före loppet, dvs den 12/6, och att det inte kommer att gå att efteranmäla sig på plats.

Tänk bara på att Vallåsens lopp är lite speciellt och kanske inte är helt optimal för nybörjare då banan innehåller många höjdmeter och en relativt teknisk utförskörning.

2014: Ändrade starttider och lite annan info inför X-Cup den 14/6

Som ett led i förbättringarna av X-Cup flyttar vi starttiderna något fr o m nästa X-Cup. Vi har haft tight med tid att dels hinna med knatteracet mellan starterna och dels hinna få alla deltagare i start 1 i mål innan knatteracets start och tidpunkten då start 2 ställer upp för start. 

Då vi behöver ytterligare 30 minuter för detta har vi beslutat att dels lägga start 1 15 min tidigare och start 2 15 min senare, vilket innebär följande starttider:
Start 1 kl 9.30, och 
Start 2 kl 11.30 

fr o m nästa lopp den 14/6, dvs inga konstiga kvartar längre ...:-)

I och med att vi får mer tid mellan loppen kommer det även att vara förbjudet att träna på banan under pågående race och start 2 kommer ges möjlighet att träna på banan mellan ca 10:45-11:30, dvs strax efter att start 1 har varvat för sista gången.

Sen har vi ett förtydligande angående nummerlappar och chip:
Vissa har tyckt att årets nummerlappar inte ser tillräckligt exklusiva ut och därför trott att man får nya varje och gång och därför slängt sin nummerlapp. Även om vi kanske inte tycker att det är så smart tänkt så har vi beslutat att ersätta de som gjort sig av med sin nummerlapp med en ny nummerlapp inför Lopp 3. Den kan hämtas ut innan start och har man ingen möjlighet att delta i loppet så skicka ett mail så att vi kan lägga undan. Därefter kommer vi inte att ersätta nummerlapparna gratis utan de kommer att kosta 50 kr för att få en ny. Och i framtiden gäller: Ingen nummerlapp = Ingen start! Detta för att våra sponsorer ska få den exponering de ska ha samt att vi ska ha koll på vilka som kör.

Avseende chip så har det inte varit någon tvekan om att dessa slänger man inte, men då en del har slarvat bort eller glömt chip så gäller följande: Inget chip = Ingen tid! Har man glömt chip eller slarvat bort detta kan man köpa nytt chip för 100 kr kontant på tävlingsplatsen.

Glasspinnarna däremot, de ska fyllas i för varje lopp då vi bara vill dra vinnare som deltagit på den aktuella dagen.

Vi ses om två veckor i Vallåsen!

Hälsningar,
Ledningen i X-Cup

2014: Information inför X-Cup 18/5

För att göra X-Cup till en ännu bättre upplevelse för alla kommer vi nu här med lite uppmaningar och information inför loppet nu på söndag i Bockeboda utanför Kristianstad.

Start 1 respektive start 2
Vi vill fortsatt uppmana cyklister i de bägge starterna att byta startgrupp om ni är för snabba eller för långsamma för er grupp. På så sätt undviker vi stora fartskillnader och minimerar varvningar som är jobbiga både för de som varvar och de som varvas. Startgrupperna är till för att få så jämna startfält som möjligt och inte avsedda för att kunna välja den starttid som man tycker passar en själv bäst.

Vi vill därför uppmana de 4-5 snabbaste i start 1 samt de 30-40 långsammaste i start 2 att fundera på att byta klass. Byta klass kan man göra fram till strax före start, eller t o m i efterhand. Och det går alltid att flytta tillbaka om man av någon anledning skulle vilja det. Maila xcupmtb@gmail.com eller använd formuläret på hemsidan om du vill byta grupp.
För att se hur du ligger till efter lopp 1 så finns resultatlistan här:
https://app.lap.io/event/2014-x-cup-serieanmalan/results?category=

Omkörningar och varvningar
Vi vill påpeka att X-Cup inte är tävlingslopp och vi vill därför att man visar extra stor hänsyn vid varvningar och omkörningar och är tydlig med att i tid informera att man kommer och vilken sida man avser passera på. Speciellt gäller detta i start 1 när man kör om de lite yngre cyklisterna.

Träning på banan
Vi vill inte förbjuda träning för start 2 när start 1 kör och för att det ska fungera krävs det att man visar extrem hänsyn gentemot de tävlande och får under inga omständigheter hindra eller störa tävlande på banan överhuvudtaget. Omkörningar får t ex absolut inte göras på singletrack utan ska göras på grusväg. Det är heller inte tillåtet att ligga precis bakom och stressa de som tävlar.

Startboxar
För att försöka få till en bättre hastighetsanpassning i startordningen så kommer vi att införa startboxar. På så sätt står man i den ordning där man hör hemma och behöver inte känna att man tvunget ska om en massa folk i startfasen av loppet. Startfållor kommer vi att införa på prov nu till helgen och förhoppningsvis kan det göra startordningen mer rättvis och omkörningarna i starten färre.

Vi kommer att ha 5 startboxar där sammanlagd placering 1-50 i första loppet startar i box 1, 51-100 i box 2, 101-150 i box 3 osv. Listorna över startboxarna kommer att finnas vid starten, men du kan redan nu gå in via länken ovan och se din placering och därmed din ungefärliga box.

Observera att startboxarna inte är tvingande utan endast i syfte att skapa en bättre upplevelse för alla. Ni som ännu inte kört eller av olika skäl presterat bättre eller sämre än vad ni anser vara er standard, får därmed ställa er i den box som ni tror passar bäst.

Vi vill samtidigt påpeka att man tar det lugnt i starten så att vi undviker den typ av vurpa vi hade i Hässleholm och som kunde slutat illa.


Vi ses på söndag!

Ledningen i X-Cup

2014: Flyttad tävling

Då var sista datumet på plats…

Loppet som var tänkt att gå av stapeln den 19/7 är av olika anledningar flyttat till den 4/10.

Platsen är Orupsbacken vid Höör och det är våra multisportare från Frosta som arrangerarar. Några av faktorerna är att det krockar med bl.a. XC-SM i Jönköping och O-ringen i Åhus.. Detta plus att det är semestertider gör att det blir svårt att få ihop det och anordna ett lopp den 19/7.

2014: Förändringar i formatet

För att förbättra X-Cup och göra den så attraktiv för så många som möjligt har vi valt att ändra formatet på tävlingen något:

Start 1 förlängs till 60 minuter + varvet (istället för 40 min + varvet)
Trycket på anmälan till start 2 har varit enormt och de ordinarie platserna såldes slut på mindre än 12 timmar. Vi har dessutom en lång kö på ca 50 personer som vill köra i start 2. En undersökning bland deltagarna i start 1 visar att i princip alla i den klassen vill köra längre än 40 minuter.

Genom en förlängning av tävlingstiden i start 1 kan vi öka andelen deltagare som är villiga köra i start 1 och därmed få jämna startgrupper, såväl hastighetsmässigt som antalsmässigt. Risken är också att de som egentligen vill köra start 2 men inte får plats, kommer att starta i 1:an för att kunna vara med överhuvudtaget, och detta kan då leda till onödigt stora hastighetsskillnader mellan deltagarna.

Genom att vi får fler som vill köra i start 1 kan platser frigöras i start 2 för de som står i kö. Förflyttning från start 2 till start 1 ska ske helt på frivillig bas, men vi kommer att uppmana alla som kör lite långsammare att köra i start 1 istället. Flytt mellan starterna kan ske under säsongen även om vi gärna ser att så många som möjligt gör flytten innan första tävlingen.

Att bägge starterna kör samma tid innebär också att resultatlistan direkt kan jämföras mellan deltagarna i bägge starterna. Notera också att även om vi förlänger tiden är det självklart helt frivilligt att kliva av tävlingen innan 60 minuter har gått om man av olika skäl inte vill cykla den fulla distansen.

Ungdomar i Start 1
Vi rekommenderar alla ungdomar upp till 12 år att fortsätta köra 40 minuter + varvet. X-Cup erbjuder möjligheten att få en speciell dekal att applicera på startnumret som indikerar ungdom upp till 12 år som kör 40 minuter. X-Cups målfunktionärer hjälper sen till att informera ungdomarna när det är målgång. Dekalen kommer att finnas tillgänglig för alla ungdomar att hämta ut på tävlingsplatsen. Ni som har ungdomar so vill ha en ”40-minutersdekal” att sätta på nummerlappen, svara på detta mail så ordnar vi det.

Tidsschema
I och med förlängningen av start 1 skjuts hela schemat 15 minuter, vilket innebär att start 2 startar 11.15 istället för 11.00 som var fallet 2013. Start 1 startar kl 9.45 precis som tidigare.

Uppmaning
Alla ni som anmält i start 2 men kan tänka att köra i start 1 då ni vill hålla ett lite lägre tempo, svara på detta mailet så ser vi till att ni blir flyttade. Ni som flyttar till start 1 nu men som under säsongen vill flytta tillbaka till start 2, kommer att ha företräde för detta.

Har du frågor är du välkommen med dem via mail via denna hemsidn eller xcupmtb@gmail.com.

Hälsningar,
Ledningen i X-Cup

2014: Anmälan är nu stängd

Nu är anmälan stängd och det går inte längre att anmäla sig till cupen. Vi har heller ingen efteranmälan ute på tävlingsplatsen. Dock finns det gästplatser som alla arrangerande klubbar har tillgång till (Hässleholms CK, CKC4, CKX, Frosta, Åstorps CK). Så om du vill köra ett speciellt lopp som gäst så är det bara att ta kontakt med någon av klubbarna du har kontakter till.

Vi uppmanar också alla som känner att de tillhör de lite långsammare i start 2 att byta till start 1, då det är betydligt fler i start 2 just nu. Då kan vi flytta upp några till i start 2 och får jämnare tävlingar och färre varvningar. Maila xcupmtb@gmail.com eller använd formuläret på hemsidan för att anmäla ditt intresse för flytt.

Här är direktlänken till startlistan med alla anmälda deltagare, där du också kan se vilken startgrupp samtliga tillhör:
https://app.lap.io/event/2014-x-cup-serieanmalan/starters

X-Cup 2014 powered by SRAM

2013 var premiäråret för XCUP. Arrangörer, XCUP-gänget och inte minst deltagarna är överens om att cupen blev en succé….Med 1000 startande varav 330unika fördelat på 9 starter (inkl testloppet i Ålstorp och loppet i samband med CX-tävlingen i Helsingborg) Loppet i Käglinge toppade vi med 184 startande. Vi hade en helt underbar sommar med sol och värme på samtliga 7 lopp i cupen… 2014 är här och cykelsäsongen närmar sig med stormsteg, planeringen för årets cup är i full gång. Klart är att det blir 7 lopp i årets upplaga med en förändring från i fjol, ett av loppen kommer att bli 2h långt. XCUP gänget, arrangerande klubbar och sponsorer är övertygade att årets upplaga blir minst lika bra

Anmälan till cupen öppnar 6/2 kl 19 och stänger den 30/3.

För att kunna ha så hög kvalitet som möjligt på loppen så har vi satt ett max antal startande, 100st i Start 1 och 200st i start 2… När dessa är slutsålda stänger vi anmälan… Anmälan till enskilda lopp eller anmälan på plats i skogen kommer endast vara möjligt om det inte är slutsålt. Det gäller att hänga på låset den 6/2!!!

Vi kör vidare på konceptet med 2 starter

Start 1, 60min + varvet. För er som vill ha det lite lugnare. Ungdomar under 13 år kör 40 minuter

Start 2, 60min + varvet. För er som vill köra fort och har lite erfarenhet av mtb, tempot är högre än start 1 och sannolikheten för att det blir omkörningar och varvningar är stor…

Cup och anmälningsinfo:

 • Hela cupen (20år och äldre) 600kr
 • Hela cupen (19år och yngre) 100kr
 • Enskilt lopp (20år och äldre) 200kr (endast i mån av plats)
 • Efteranmälan på plats i skogen (20år och äldre) 200kr (endast i mån av plats)
 • Efteranmälan på plats i skogen (19år och yngre) 50kr (endast i mån av plats)
 • Chip 100kr Har man chip från i fjol eller samma typ av chip går dessa utmärkt att använda


Information om arrangerande klubbar och plats för lopp uppdateras kontinuerligt på hemsidan.


Datum:

 • 6/2 Cupanmälan öppnar klockan 19
 • 30/3 cupanmälan stänger
 • 19/4 Lopp 1
 • 18/5 Lopp 2
 • 14/6 Lopp 3
 • 5/7 Lopp 4
 • 2/8 Lopp 5 (2-timmars)
 • 14/9 Lopp 6
 • 4/10 Lopp 7